Slunce seno jahody online

Slunce seno jahody film online - náhled

3.6 out of 5 stars (3,6 / 5)

Data k filmu Slunce seno jahody 1983

Rok : 1983 Marie Škopková Helena Růžičková
Země : Czechoslovakia Škopek Stanislav Tříska
Délka : 83min Šimon Pavel Kikinčuk
Režie : Zdeněk Troška Blažena Veronika Kánská
Žánr : Comedy Venca Konopník Broněk Černý

Přehrát Slunce seno jahody celý film na Ulož.to

 

Všechno začíná v létě 1983

Mladý Šimon Plánička přijíždí jako brigádník do vesnice Hoštice, kde nastupuje civilní službu jako brigádník do místního zemědělského družstva. Hoštice si doteď žily zcela poklidným životem.  To se rychle změní, protože Šimon v rámci své seminární práce Dojivost krav v závislosti na kultuře prostředí podojí Stračenu faráře Otíka takovým způsobem, který vyvolá rozruch i samotném JZD. 

Slunce seno jahody celý film online - zobrazení

Škopková Blažena jako ústřední postava?

Blažena, nebo Bláža, jak jí ve filmu všichni říkají je jen jednou z hlavních postav trilogie Slunce seno. Jsou tu vedle ní i jiné, stejně důležité role, jako například Venca Konopník (partner Blaženy), stará Škopková, farář Otík a spousta dalších. Postavu se záporným nábojem tu ztvárňuje role Miluny. Místní hospodské, která má dlouhá léta políčeno na Vencu, jako na svého milence. 

Šimon plánička – špion.

Tak by se mohla jmenovat největší kapitola filmu, která vyplývá z postavení Šimonova otce v KSČM a jeho působení v rámci své práce v JZD. V celé vesnici se nadšeně šušká, že je špionem, nasazeným KSČM na výzvědy.

Tak čí je to dítě?!

Situace se vyhrocuje s těhotenstvím, které Blažena Škopková oznamuje svému příteli Vencovi. Venca si je jist otcovstvím Šimona pláničky, protože si ho Škopkovi do chalupy  nastěhovali nájemníka. Jak to celé dopadne? To se budete divit :-).

Název videa: Slunce seno jahody trailer Rozlišení: 640×480